miércoles, 3 de diciembre de 2014

Les varietats que oferim

Estimades i estimats panarres, us expliquem una mica la dinàmica que fem per elaborar els pans que us oferim setmanalment. Els dilluns a la tarda fem les masses (que amassem manualment) dels pans que ens encarregueu i les deixem reposar fins dimarts, el dia que formem i enfornem els pans en el nostre forn de llenya. Després els deixem que es refredin lentament i dimecres els pans ja són llestos per repartir i els portem als punts de distribució que apareixen al blog on es fan els encàrrecs setmanals. Per aquesta raó demanem que les comandes ens les feu abans de dilluns al migdia, per poder planificar i elaborar les fornades setmanals.

Els pans que fem són elaborats amb diferents tipus de farines. Els pans de blat contenen farines ecològiques de blats autòctons recuperats de la zona (gallecs) que són mòltes en un molí de pedra. Però també elaborem altres tipus de pans per les persones que no volgueu consumir blat* o volgueu tastar altres varietats de pa amb farines ecològiques que, intentem que siguin locals o el més properes possibles.

Els pans que oferim actualment mensualment són: blancs rodó i motllo, blancs de 2 kg format biga, integral llavors, espelta amb sègol, blanc i integral amb ingredients** , blat sarraí amb blat de moro i civada i pans de sègol 100% integral.

 

Blancs Motllo
Blanc 2 Kg

ALGUNS DELS PANS QUE ANEM OFERINT

Pa semiintegral de blat i llí (600gr)
Pa semiintegral de blat i llí (Kg)
Pa de poble    

 

 PA SEMIINTEGRAL DE BLAT I LLÍ: Aquest pa el fem amb una barreja de farina de blat integral, blanca, farina de malta i una part del llí sencer i una altre mòlt. La seva textura es lleugera i es un pa especialment bó pel transit intestinal, degut, sobretot, a les propietats del llí.

PA DE POBLE: Porta 30% de farina de sègol integral i un 70% de farina de blat. Es un pa molt gustós que recorda a una epoca passada, quan el nostre paladar no estava acostumat a les farines tan refinades com avui dia.

Esperem que us agradi la nostra oferta. Bon profit!

* El fet de no consumir blat pot ser degut a intolerància al gluten o celiaquisme. Els pans que oferim baixos en gluten no són aptes per gent celìaca ( ja que porta un 25% de farina de civada i aquesta gluten). El nostre pa de blat sarraí, blat de moro i civada es apto per persones que no tolerin molt bé el gluten.

** Els ingredients que afegim van variant. Els pans blancs amb pipes de girasol, tomàquet sec i alfàbrega, olives i orenga, ceba i romaní són alguns dels pans que hem fet fins ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario